
Des de fa un temps, es parla molt del Disseny UI/UX. Comencem pel bàsic. UI (user interface) és la interfície d’usuari, la part que l’usuari veu quan entra en la nostra web, i UX (user experience) és l’experiència d’usuari, la qual cosa sent en fer-ho. Segur que heu escoltat algun d’aquests termes, però sabeu en què consisteix cadascun o, més aviat, en què es diferencien?
A pesar que tenen noms semblants el Disseny UI/UX són completament diferents. Mentre que un fa referència a l’experiència i sensació de l’usuari, l’altre està dirigit cap a un costat més racional de la navegació.
Disseny UX
El disseny UX fa referència al User Exprience, és a dir, a l’experiència de l’usuari navegant pel nostre lloc web. Se centra en la usabilitat i facilitat de navegació, garantint que les accions que realitzi qualsevol usuari tinguin coherència. En altres paraules, s’ha de tenir molt en compte les necessitats, les expectatives i possibles desitjos de qualsevol cibernauta.
Us donarem un exemple:
Imagina’t que un possible client intenta fer una compra a la teva botiga en línia, afegeix els productes al carret i després a l’hora de buscar la cistella triga un temps a trobar-la. Quan emplenarà les dades per a l’enviament necessita 3 intents per a concloure la comanda. Segurament aquest client acabarà abandonant el carret per la molèstia que li causi no haver-lo pogut realitzar a la primera.
Amb altres paraules, tenir una bona experiència d’usuari ens ajudarà a generar més venda i poder tancar més demanats.
Disseny UI
És la creació de la interfície, centrada en la part visual per la qual navegarà l’usuari. Aquesta pot ser un disseny gràfic o pot estar desenvolupada per llenguatge html, css, etc. Amb el disseny UI decidirem el recorregut que volem que faci el client per la nostra pàgina Web.
Us posarem un exemple:
En el moment que alguna persona entra en el teu lloc web, hi ha algunes accions específiques que vols que elles prenguin. Així, un bon disseny UI et permetrà guiar als usuaris i els portarà a prendre aquestes accions naturalment.
Si l’objectiu és que la persona compri un producte, tot en la pàgina (continguts, menús de navegació, CTAs, imatges, etc.) ha de col·laborar perquè ella senti aquesta necessitat.
Finalment, us deixem aquesta eina, en la qual vosaltres mateixos podreu comprovar com es visualitzarà el vostre lloc web en qualsevol dispositiu, és a dir, que tingui un bon disseny UI/UX i s’ajusti al perfil i necessitats de la vostra empresa.
Si necessites ajuda en les teves campanyes de màrqueting digital o tradicional, escriu-nos o truca’ns!
En el nostre blog parlem de diferents aspectes del marketing digital que pots tenir en compte per a la teva empresa, pots visitar-lo ara.