
Campanya de Calvin Klein amb Codi QR
Tenim clar que són els codis QR?
Segons nostra volguda Wikipedia, un codi QR (Quick Response Barcode) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional.
Cada vegada més, en anuncis i campanyes de màrqueting de les companyies que ens acompanyen en el nostre dia a dia, veiem que els codis QR, acostumen a ser l’elecció triada per les marques més capdavanteres per realitzar les campanyes més atrevides o interactives. Per Internet hi ha multitud de textos i exemples sobre els seus usos i aplicacions, etiquetatjes a flyers, anuncis publicitaris, o tarjetes de visites.
No obstant això, hem pogut veure altres aplicacions dels QR molt menys comuns, articles d’opinió en columnes de diaris de premsa escrita, on per veure l’article has de passar el mòbil pel codi QR és un dels exemples més originals que m’he trobat últimament. Però també tenim casos de dissenyadors i creatius d’agències que els utilitzen per poder augmentar la capacitat de contingut i la interactivitat en comunicacions o escrits i la utilització en el sector immobiliari i promotor, on amb el telèfon mòbil, des del carrer pots accedir a tota la informació relativa a l’habitatge del teu interès (plànols, fotos, visita virtual, informació d’interès, dades de contacte, etc).

Articles a La Vanguardia

Cartells immobiliaris amb QR
Potser el cas més curiós hagi estat la iniciativa a Korea del Sud on una de les principals cadenes d’alimentació del país, TESCO, l’equivalent a un Corte Inglés, ha posat en els panells publicitaris de les estacions de metro de la cabdal, fotos dels seus productes amb Codis QR on l’usuari pot realitzar directament la compra del dia mentre espera el metro i pot triar a que hora vol rebre al seu domicili la comanda.

Cadena Tesco a Korea del Sud
Serà el 2012 l’any de l’explosió definitiva dels codis QR?